• butter & honey

forest fruit chia pudding

Desert la micul dejun sau mic dejun pentru desert, oricum o luați, concluzia este că această budincă de chia este atât de delicioasă dar în același timp și foarte sănătoasă încât este alegerea perfectă atât pentru micul dejun cât și pentru desert.Semințele de chia sunte extrem de sănatoase și beneficie pentru noi fiind pline de nutrienți. Cu o așa budincă, vă veți începe în formă ziua.

Aceasta se poate face în avans (meal-prep) pentru a avea în fiecare zi a săptămânii o budincă delicioasă pentru micul dejun sau pentru momentele când vă este poftă de ceva dulce. Și nu în ultimul rând, budinca se poate servi cu o multitudine de topping-uri.


Ingrediente pentru 2 porții

3 linguri semințe de chia

200-250 ml lapte de migdale/lapte de vacă

1 lingură sirop de agave/miere

1 linguriță esență de vanilie (opțional)


toppings

dulceață de fructe de pădure/afine/căpșuni

iaurt grecesc/iaurt vegetal


Instrucțiuni

  1. Într-un recipient se amestecă semințele de chia, laptele și mierea (se poate adăuga mai multă sau mai puțină miere în funcție de preferințe)

  2. Se lasă la frigider peste noapte*

  3. După ce compoziția a devint asemenea unei budinci** se adaugă topping-urile și se savurează din plin

* dacă sunteți la fel de nerăbdători ca și mine, puteți pune compoziția în cuptorul cu microunde pentru 1 minut (acest lucru va grăbi procesul).

după ce veți scoate budinca din cuptorul cu microunde veți observa că aceasta este aproape gata, tot ce trebuie să faceți este să o lăsați să se răcească în frigider pentru 15-20 de minute.

**dacă budinca are o consistență mult prea groasă pe placul vostru puteți să mai adăugați 1-2 linguri de lapte până ajungeți la consistența dorită


Enjoy!
If you try the recipe tag me on instagram @dariaporumb and use the hashtag #butterxhoney 🖤

178 views0 comments

©2020 by butter & honey. Proudly created with Wix.com