• butter & honey

homemade raspberry pop tarts

De multe ori am văzut poze și reclame la clasicele pop tarts ale americanilor, dar până acum ceva timp nu am gustat niciodată din ele. În mintea mea erau muult prea dulci și eram sigură că nu îmi vor plăcea... asta până când am încercat să le fac acasă și m-am ÎNDRĂGOSTIT de ele. Sunt foarte ușor de făcut și pe lângă asta sunt extrem de versatile. Le puteți face cu orice vă place și cu ceea ce găsiți prin casă. Eu azi am ales să fac aceste pop tarts cu zmeură și ricotta. UN DELICIU!!Pentru 6-8 pop tarts aveți nevoie de:


Ingrediente pentru aluat

150g făină

100g unt rece

2-3 linguri de zahăr

4 linguri (aproximativ) apă rece


+1 ou ce se va folosi în momentul asamblării

50-100g ciocolată albă sau frișcă


Ingrediente pentru umplutură

50g ricotta sau cremă de brânză

50g zmeură

2-5 linguri de zahăr (depinde cât vreți să fie de dulci)


Instrucțiuni:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

  2. Pentru aluat: Se așează făina, zahărul și untul într-un bol și se amestecă cu ajutorul degetelor, sfărmând bucățile de unt. Se adaugă apa rece (câte o lingură o dată) și se frământă ușor până totul este bine incorporat și se obține un aluat omogen. Se lasă aluatul la frigider aproximativ 10-20 minute, timp în care se pregătește umplutura.

  3. Pentru umplutură: trebuie doar să amestecați ingredientele menționate mai sus într-un bol (puteți folosi dulceața voastră preferată în loc de zmeură proaspătă, puteți să folosiți cremă de brânză în loc de ricotta... la urma urmei, puteți umple aceste pop tarts cu orice vreți, dar vă recomand din inimă combinația de zmeură cu ricotta).

  4. Se întinde aluatul pe o suprafață tapetată cu făină, formând un dreptunghi (1) . Se taie în 6-8 fâșii egale (2) . Pe jumătatea de sus se așează câte o lingură din umplutură, lăsând loc liber pe margine (3). Se bate un ou și cu o pensulă sau cu o linguriță se ung marginile aluatului. Se împătură în două, închizând fiecare pop tart cu ajutorul unei furculițe (4). Se așează într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se ung cu ou pe deasupra.


5. Se lasă la cuptor 15-20 minute la 180°Cbn sau până când devin aurii. În cazul meu a trebuit să le las la cuptor 17 de minute (totuși vă sfătuiesc să țineți un ochi pe ele).

6. După ce s-au răcit, topiți ciocolată albă (50-100g) și glazurați-le sau serviți-le cu frișcă.


Enjoy!
If you try the recipe tag me on instagram @dariaporumb and use the hashtag #butterxhoney 🖤

168 views0 comments

©2020 by butter & honey. Proudly created with Wix.com