• butter & honey

strawberry crumble

Updated: Jul 19, 2020

Nimic nu se compară cu un desert făcut cu fructe de sezon! Deși pentru fiecare sezon am câte un fruct preferat, pentru mine nimic nu spune mai tare "primăvară" ca niște căpșuni proaspeți, zemoși și dulci. Așa că vă propun un crumble delicios cu căpșuni.
Dacă mă urmăriți pe instagram (@dariaporumb) probabil că știți de provocarea pe care am început-o. Într-una dintre zile, provocarea a fost de a fotografia ceva roșu. Aș fi putut să fotografiez doar căpșuni, dar mi-am zis că pot mai mult de atât. În încercarea mea de a găsi cea mai bună modalitate de a fotografia căpșunii am ajuns să fac acest strawberry crumble. Am postat poza și am primit o mulțime de mesaje care îmi cereau să postez și rețeta. Așa că, am făcut puțin efort de gândire ca să îmi amintesc ce am folosit, iar acum vă spun și vouă.


Este o rețetă pe care o puteți adapta în funcție de ceea ce aveți voi pe acasă. Nu aveți zahăr brun? Puteți înlocui cu zahăr alb sau chiar și cu miere. Vreți să fie vegan? În loc de unt puteți folosi unt de cocos.


Ingrediente pentru compoziția de căpșuni

1 kg căpșuni proaspeți

2 lingurițe amidon de porumb (sau făină)

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură zahăr brun (puteți adăuga mai mult sau mai puțin în funcție de cât de dulci sunt căpșunii, în cazul meu căpșunii au fost foarte dulci)


Ingrediente pentru crumble

50g făină

50g fulgi de ovăz

1 linguriță scorțișoară

1 lingură zahăr brun (din nou, aici depinde mult de preferințele voastre)

50g unt receInstrucțiuni

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

2. Spălați și tăiați căpșunii, așezându-i într-un vas ceramic sau o tavă.

3. Adăugați amidonul de porumb, esența de vanilie, zahărul, o lingură de apă și amestecați totul bine.

4. Pentru crumble amestecați într-un bol toate ingredientele, sfărâmițând cu degetele bucățile de unt.

5. Adăugați crumble-ul deasupra căpșunilor.

6. Se lasă la cuptor la 180°C pentru 30 de minute sau până când crumble-ul devine ușor maroniu.Vă recomand să serviți acest desert cât este cald. Dacă vreți să fie mai special, puteți să adăugați budincă sau îngețată de vanilie. Eu nici nu am apucat să scot îngețata din congelator că s-a și mâncat TOT!

If you try the recipe tag me on instagram @dariaporumb and use the hashtag #butterxhoney 🖤


299 views0 comments

©2020 by butter & honey. Proudly created with Wix.com